Inge Pastoor

“Ik help mijn opdrachtgevers graag om professioneel te communiceren.
Mijn aanpak is systematisch en creatief."

 • ingepastoorKort CV

  Ik ben geboren in Den Haag. Na mijn Atheneum B in Arnhem studeerde ik aan de universiteit Nijmegen. Al wilde ik huisarts worden, uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de filosofie (systematische wijsbegeerte), in combinatie met een uitgeverijopleiding.

  Na mijn afstuderen was ik onder andere ruim zes jaar (pers)voorlichter/communicatieadviseur bij een grote 100.000+ gemeente (Haarlemmermeer 1990 - begin 1997).
  Daarna werkte ik bijna twaalf jaar als allround communicatieadviseur bij het Bureau voor Overheids- en Zorgcommunicatie (voorheen Ketel Coaching) in de periode 1997 - eind 2008.
  Sinds begin 2009 werk ik als zelfstandige communicatieprofessional onder de naam INGEPAST Communicatie vanuit mijn woonplaats Baarn. Zie ook mijn portfolio.

  Voor meer informatie zie mijn Linkedin profiel.

  INGEPAST Communicatie is ingeschreven bij de KvK: 32143001.

 • ingepastoorRecente opleiding

  Mijn meest recente opleiding was een e-opleiding op het gebied van Online Communicatie bij EOS communicatie (Jojanneke van de Bosch).

  Ik ben senior communicatieadviseur (beroepsniveau C - plus).

  Regelmatig volg ik workshops om mijn vakkennis op peil te houden.

  Voor meer informatie over mijn opleidingen verwijs ik naar naar mijn Linkedin profiel

 • ingepastoorSamenwerking

  Tijdens mijn werkzame leven was ik actief lid van het Baarns Ondernemers Netwerk (BON) en van netwerken van zzp'ers in Baarn. Samen met Steven Seijmonsbergen, Cees Hofsté en Henk van Esch heb ik gewerkt aan het Baarns Ondernemers Huys. Dit initiatief is later omgezet in het Clubhuys voor Ondernemers, Laanstraat 124 in Baarn. 

 • ingepastoorVrijwilligerswerk

  Ik ben regelmatig als vrijwilliger actief, eigenlijk al vanaf mijn 20e jaar. Onder andere voor:

  - Herenboerderij Willemshoeve sinds het begin van 2022. In deze coöperatie werken ruim tweehonderd huishoudens (500 monden) samen om hun voedsel duurzaam te produceren. Ik help mee in de commissie Samen en in het Activiteitenteam. Daarnaast verzorg ik lezingen over onze herenboerderij en help ik wekelijks mee met het verzorgen van de koeien en varkens. Ik vind het heerlijk om actief bij te dragen aan een duurzamere wereld. 

  - Comité Joods Monument Baarn sinds medio 2015. Samen zorgden we voor de komst van een herinneringsmonument voor de joodse inwoners van Baarn, die zijn vermoord in de Holocaust in de jaren '40-'45. Mijn rol was in het begin vooral het adviseren over de aanpak van de online communicatie en redactionele zorg voor de projectsite www.joodsmonumentbaarn.nl en nieuwsbrieven. Op het ogenblik draag ik verantwoordelijkheid voor het beheer van de website samen met Jochem Verdonk. In het voorjaar van 2023 en 2024 geven Jacqueline Frankenhuis en ik gastlessen over de Holocaust op de acht Baarnse basisscholen. Ik vind de Holocaust de meest onmenselijke misdaad tegen de menselijkheid die in Europa heeft plaatsgevonden. Daarom wil ik er aan bijdragen dat er nooit meer zoiets vreselijk kan gebeuren. 

  - Thomashuis Baarn sinds eind 2021. Regelmatig ben ik in het Thomashuis om met een aantal volwassen bewoners met een verstandelijke beperking te handwerken. Het Thomashuis is een kleinschalige vernieuwende woonvorm waarin - door een persoonlijke benadering van de begeleiding - voor de negen bewoners een geborgen en liefdevolle woonomgeving wordt geschapen. Ik vind het heel mooi om daar onderdeel van te mogen uitmaken.

  - Wijngaard Keulenhof.nl sinds medio 2021. Vrienden hebben op een familielandgoed in de Betuwe een professionele wijngaard opgericht. De Keulenhofwijnen hebben al heel wat prijzen gewonnen. Mijn rol is helpen met de website en in de oogst periode ben ik ook tijdens het plukken in de wijngaard te vinden. Het is een plek waar ik al als kind graag kwam. Ik vind het prachtig om de nieuwe ontwikkeling mee te ondersteunen in een zo duurzaam mogelijke richting.

  Nog een paar taken uit het verleden:

  In de periode 2012 - 2015 was ik ook actief bij de Historische Kring in mijn woonplaats Baarn. Belangrijk doel was het 'meer zichtbaar' maken van deze historische vereniging zowel online als offline. Zo schreef ik 22 keer de rubriek 'Onvoltooid Verleden Tijd' in de plaatselijke Baarnsche Courant ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan. Leuke klus was ook de promotie van het jubileumboek Duizend jaar Baarn, waarvan in de eerste 10 weken zo'n duizend (!) exemplaren verkocht werden.
  Eerder was ik ruim 20 jaar vrijwilliger bij een landelijke patiëntenvereniging (Marfansyndroom) en 6 jaar bij een studentenvereniging. Voor mijn inzet bij deze verenigingen werd ik met een 'erelidmaatschap' resp. 'lidmaatschap van verdienste' beloond. 

Twitter response: "Could not authenticate you."

Adviseur free publicity
Communicatie gemeentelijke samenwerking
Projectcommunicatie
Regionale samenwerking

Communicatieadviseur gemeente
Communicatieonderzoek gemeente
Interim communicatieadviseur gemeente
Woordvoerder en persvoorlichter

INGEPAST Communicatie - Inge Pastoor
Stationsweg 59
3743 EM Baarn (per 1 april 2019)
06 55 70 25 91
mail@ingepast.nl